Rijexamen: petitie roept op tot veilig passeren van paarden

De petitie van Rosie Margarson heeft meer dan 14.000 handtekeningen verzameld

Een amateurjockey wiens zus tijdens het rijden door een auto werd aangereden, is een petitie begonnen om veilig passerende paarden onderdeel te laten zijn van het rijexamen.

 

Rosie Margarson’s zus Katie werd vorige week van achteren aangereden toen ze de weg overstak in Newmarket, Suffolk.

 

De petitie van mevrouw Margarson, zelf onlangs betrokken bij een bijna-ongeval, heeft meer dan 14.000 handtekeningen.

 

Het Department for Transport (DfT) zei dat het gebied werd behandeld in de theorie- en gevaarherkenningstest.

 

 

Katie Margarson zei dat de aanrijding plaatsvond toen ze terugkeerde van de galop op het merrieveulen Luna, waardoor het paard tegen de voorruit van het voertuig belandde.

 

Ze zei dat het ervoor zorgde dat het paard ging schieten, en voegde eraan toe: “Ik weet nog steeds niet echt hoe ik aan de top bleef, eerlijk gezegd.”

 

Katie Margarson

Katie Margarson zei dat de bestuurder van de auto niet had gereden sinds de botsing

Luna liep snijwonden op aan een achterbeen en zit sindsdien in verband, terwijl de berijder zei dat de bestuurder van de auto sindsdien niet meer achter het stuur zat. theorie leren auto online mogelijk.

 

In de petitie aan het Parlement staat dat rijexamens moeten omvatten hoe chauffeurs “elke situatie met een paard benaderen, bereden of losgelaten”.

 

“Het leven van mensen kan in gevaar komen als chauffeurs niet weten hoe ze veilig om paarden heen moeten rijden. We moeten iets doen om te voorkomen dat paarden worden aangereden en gedood, ruiters gewond raken en auto’s worden vernield”, voegde het eraan toe.

 

De schade aan de auto na de aanrijding met Luna

Rosie Margarson zei dat ze wilde dat chauffeurs “beter opgeleid zouden worden”, en voegde eraan toe: “Ik denk dat het vaak niet zozeer mensen zijn die ons pijn willen doen, ze begrijpen gewoon niet hoe gevaarlijk ons ​​werk kan zijn.

 

“We komen van A naar B; we doen een klus. We zitten op paarden die grote idioten zijn. Dus wegen oversteken is niet zo eenvoudig als stil kunnen staan ​​en wachten – we kunnen dat vaak niet omdat we gaan onszelf in gevaar brengen om dat te doen.”

 

In zijn reactie op de petitie zei de DfT: “Veilig rond paarden rijden wordt behandeld in de theorie en gevaarherkenningstest. militaire colonne voorrangsregels zijn belangrijk.

 

“Alle kandidaten worden beoordeeld op bewustzijn, anticipatie en planningsvaardigheden, die nodig zijn bij het rondrijden met paarden.”

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.